Admin Admin
المساهمات : 719 تاريخ التسجيل : 30/07/2007
| موضوع: أحلى بسبوسـه...لأحلى ناس الجمعة سبتمبر 28, 2007 8:25 pm | |
| حبـيت أكتب لـكم طريقـه سهله ولذيذه وخفيـفه للبسبوسه .........وإنشـاء الله تعجبكم وتحلي أيـامكم....... المـقادير: 3 كـاسات سميـد.
وكاسـه وحده سـكر.
ونص كــــــــاسه دقيـق.
وكاسه ونص زبـادي.
وعلبه وحـده قشطـه.(وممكن الإستغناء عنها.
وكـاسه زيت.
2 ملعقه كـبيره بكنج باودر.
ملعقه وحـده كبيره بيكربونات الصوديوم.
ومعلقه فانيليا
4 ملاعق جوز الهنـد.
الطـريقه:تجـيبي سلــطانيه غويطـه وتحط فيها (السميد+السكر+الدقيق+البكنج باودر+البيكربونات الصوديوم+جوز الهند+الفانيليا). ثم تقلبيهم حتى يمتزجوا جيدا
و بعد كده حطي_الزيت +والزبادي+ والقشطه_ويقلب الخليط جيدا وعد كده جيبي صينيه وإدهنيها زيت أو ممكن
تدهنيها بشويه من الطحينه و بعد كده صبي خلـيط البسبوسه. في الصينيه وأفرديها ودخليها الفرن تحمر من تـحت وبعد
كده من فوق وهي سخنه صبي الشيره عليها وحتي الشيره تكون سخنه يعني الإتنين يكونو سخنين.. وبعد ماتبرد
قطـعيها وقدميهـا لضيوفك ولأسرتك وأدميها مع أي حـاجه أنا دايمـا بقدمها لضيوفي مع القـهوة العربي .... أما
لأخواتي وامي مع الشـاي ويارب تعجبكم وجربوها ومستنيه ردودكم وعلى فكـره نسيت أقولكـم مقادير وطـريقه
الشـيره إلي هو (الــشربات ):..
وإتفضلوا المقادير ومقاديرها بسيطه:2 كاسه سـكر.
2 كاسه مـاء.
2 ملعقه عصير ليمون.
4 أعواد قرفه. وليس قرفه مطحـونه إنتبهوا. وطريقتها كالتالي
....طحتو الماء والسكر على النار وبعد مايذوب السكر تحطـي عصير الليمـون وأعواد القرفه ولحد ماتحسي إنه تقل شويه بس خـلاص إقفلي النار وتكون البسبوسـه في نفس الوقت إستوت تصبي الـشيره على طول وهما سخنين ..ودمتم سالمـين.............وبالهنـا والعـافيه وإنتظرو مني أنـواع من حلى القـهوه.......... | |
|