الــرومــانسيه
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
الــرومــانسيه

مـنتــديــااات بــحـبــح
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 المعجنات .." موضوع متجدد ".. من مطبخ حدوته رأسا ال

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Admin
Admin
Admin


المساهمات : 719
تاريخ التسجيل : 30/07/2007

المعجنات .." موضوع متجدد ".. من مطبخ حدوته رأسا ال Empty
مُساهمةموضوع: المعجنات .." موضوع متجدد ".. من مطبخ حدوته رأسا ال   المعجنات .." موضوع متجدد ".. من مطبخ حدوته رأسا ال Icon_minitimeالجمعة سبتمبر 28, 2007 8:18 pm

انا عارفه ان انا وجهه جديد في قسم المطبخ :shutup00:... بس ان شاء الله بعد كده هابقا قديم ..:flex0000:
أنا فكرت اصورلكوا الحاجات اللي بعملها فعلا ..و اقولكوا ع الطريقه .. يبقا حاجه واقعيه مش صور من مواقع و الا من كتب و ادينا بنجرب مع بعض ..
و أي استفسار انا موجوده باذن الله ..


فكرت أبدأ بالمعجنات ..


اول مره امبارح اعمل
السينابون رولز
.. و شفت النهارده موضوع رونزي ..
فهنعتبر السينابون بتاعي تطبيق فعلي ..و لو ان الطريقه مختلفه شويه

ندخل في الموضوع .. و كفايه رغيّ
:showoff0:

بسم الله
المعجنات .." موضوع متجدد ".. من مطبخ حدوته رأسا ال 012st6

السينابون رولز
العجينه

المقادير ..

لعمل العجينة نحتاج
المعجنات .." موضوع متجدد ".. من مطبخ حدوته رأسا ال Pict0277bi6
1نص كيلو دقيق
4 ملاعق ط حليب بودرة
1 فنجان زيت
1 فنجان سكر
1 م ك خميرة فورية
1 ملعقة ص ملح
1 م ك بيكنج باودر
ماء دافئ للعجن



- ملحوظه - هاتلاقوا هنا ماء و لبن بودره .. ممكن عادي تستخدموا لبن .. بس اللبن البودره بيخليها طريه اكتر

الطريقه

هناخد المقادير الجافه و نحطهم علي بعض ( اللبن البودره - البكنج بودر - الدقيق - الملح - و نص مقدار السكر )
و بعدين ناخد الميه الدافيه و بقيت السكر و عليهم الخميره و نقلبهم و بعدين نحطهم علي العجين
المعجنات .." موضوع متجدد ".. من مطبخ حدوته رأسا ال Pict0279rj4

و نعجن العجينه كويس و خلوا بالكوا الموضوع عايز ضمير .. لان
وكلما زادت مدة العجن كلمات زادت طراوة العجينة


المعجنات .." موضوع متجدد ".. من مطبخ حدوته رأسا ال Pict0281az1

الآن غطي العجينة في مكان دافيء لمدة ساعة

و بعد ساعه هانفرد العجينه
المعجنات .." موضوع متجدد ".. من مطبخ حدوته رأسا ال Pict0291nf0

و بعدين هاندهنها ذبده ..و نرشها بسكر و قرفه و كاكاو ..

المعجنات .." موضوع متجدد ".. من مطبخ حدوته رأسا ال Pict0292xb1
بعد كده هانلفها رول و نقطعها قطع سمك الواحده حوالي 2 سم

المعجنات .." موضوع متجدد ".. من مطبخ حدوته رأسا ال Pict0295jp7

و نرصها في صينيه و نسويها في الفرن

و بعد ما تخرج .. نحط عليها لبن مكثف محلى ..
هنجيب 3 جبنه كيري و فجنان لبن و نص فنجان سكر و نغليهم علي النار لغايه ما كثافتهم تذيد .. و طعم الصوص ده بيبقا جميل جدا برضه
و ممكن نزوقهم بعد ما نحط الصوص الابيض بشويه صوص شيكولاته ..


المعجنات .." موضوع متجدد ".. من مطبخ حدوته رأسا ال Pict0300fg8
و بالهنا و الشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://ahmedtalat.ahlamontada.com
 
المعجنات .." موضوع متجدد ".. من مطبخ حدوته رأسا ال
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» حصريا فيلم ( البلياتشو ) لهيثم احمد زكى" قبل اى حد&quot
» *~...(( "فهل هذا حقا هو الوداع...~* ((" الـوداع
» كلام أشعار عن الحب "" الحب أسمى شعور فى الوجود
» ألذ واشهى الاطبــــــــــاق الرئيسيـــه *(موضوع متميز )*
» موضوع يعتبر الشغل الشاغل لاى ولد واى بنت ايه الصح وايه الغلط

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الــرومــانسيه :: 
العام
 :: الطبخ العربي و العالمي و اسراره
-
انتقل الى: